Montsià Actiu es fixa en les metodologies d’inserció sociolaboral innovadores

//Montsià Actiu es fixa en les metodologies d’inserció sociolaboral innovadores

Montsià Actiu es fixa en les metodologies d’inserció sociolaboral innovadores

El projecte de desenvolupament econòmic local Montsià Actiu ha organitzat una nova acció en el marc dels treballs per consensuar, a través d’un procés de participació ciutadana, l’estratègia territorial Montsià 2026.

En aquesta ocasió, s’ha plantejat una jornada on Xavier Orteu, director d’INSERCOOP, aprofundeix en Metodologies innovadores d’inserció sociolaboral. Xavier Orteu és docent de diferents postgraus vinculats a la inserció laboral i el mercat de treball, en la seua intervenció obre el debat sobre el paper dels serveis púbics d’inserció, la relació amb el teixit productiu i la interactuació amb la comunitat educativa.

La sessió s’estructura en dos blocs; en el primer, es reflexiona sobre el concepte d’innovació i què s’hi pot fer en l‘àmbit de la inserció sociolaboral. “És interessant poder identificar des de quin lloc ens plantegem innovar i en relació a què”, explica el ponent. I afegeix: “Aquestes primeres reflexions ens permeten entrar en la necessitat de revisar alguns dels aspectes d’allò que venim fent”.

 

En el segon bloc, es reflexiona al voltant d’aspectes concrets, com l’ocupabilització de les polítiques d’inserció, sobre la pèrdua de feina i la transformació del mercat de treball, la posició d’impotència en què quedem les persones, o sobre la formació.

Cal tenir en compte que el treball és un dels factors essencials per a la qualitat de vida de les persones i com a territori hem de vetllar perquè aquest treball sigui digne. El Montsià té la segona pitjor taxa d’atur registrat de Catalunya; per tant, és necessari obrir un debat per corregir errors del passat i caminar cap al futur amb una estratègia conjunta.

L’objectiu del treball digne i l’ocupació plena està vinculat directament amb la formació de les persones, la competitivitat de les empreses i les polítiques actives d’ocupació que impulsem les entitats.

 Montsià Actiu és un projecte de desenvolupament econòmic local impulsat en cooperació pel Consell Comarcal del Montsià, els ajuntaments d’Amposta, Alcanar, Freginals, la Galera, la Sénia, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara i Ulldecona, l’EMD dels Muntells. El projecte rep el suport i el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, mitjançant el projecte “Treball a les 7 comarques”. L’objectiu del projecte és donar suport a la dinamització econòmica del Montsià per generar riquesa i llocs de treball mitjançant la potenciació dels recursos endògens, i la cooperació pública i privada per millorar les condicions de vida de la població.

 

Per a mes informació:

Oriol Ferré (Montsià Actiu)

http://actiu.montsia.cat/
Consell Comarcal del Montsià
Plaça Lluís Companys, s/n – Amposta
Tel. 977 704 371
A/e: oferre@montsia.cat

By | 2018-01-24T10:37:49+00:00 gener 27th, 2017|General|0 Comments

About the Author:

Aneu a la barra d'eines