Lo Rogle, el taller d’experimentació amb pauma, dona a conèixer els primers productes

//Lo Rogle, el taller d’experimentació amb pauma, dona a conèixer els primers productes

Lo Rogle, el taller d’experimentació amb pauma, dona a conèixer els primers productes

  • Divendres 12 de gener, a les 18.00 hores, es presenten 5 productes a l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI).

Lo Rogle ha estat el taller de creació i experimentació que ha girat al voltant de la pauma i  aquest divendres 12 de gener es donarà a conèixer els primers productes ideats en el seminari que s’ha desenvolupat al llarg del 2017. Les persones que hi han participat provenen de diverses disciplines i han estat acompanyades pel dissenyador Curro Claret, Montse Catalán i les artesanes del Mas de Barberans Magda Armengol i Cinta Subirats.

L’objectiu de Lo Rogle ha estat explorar i proposar noves aplicacions al voltant de la pauma i demostrar que aquesta fibra vegetal, sostenible i de quilòmetre zero, extreta del margalló, també pot tenir un espai en el món actual a través d’usos i objectes nous que siguin susceptibles de comercialització. Lo Rogle ha comptat amb la participació d’una quinzena de professionals vinculats al disseny, a l’artesania i l’interiorisme, també a artistes, arquitectes i d’altres de diverses àrees que s’hi ha interessat. A més, el disseny del catàleg del producte s’ha realitzat en col·laboració amb l’alumnat de Gràfica Publicitària d’ESARDI.

Per al 2018, Lo Rogle continuarà amb més tallers de creació de producte i d’altres que se centraran en aspectes legals d’autoria, llicències i patents, en circuits de comercialització i anàlisi de mercat. A més, el proper 2 d’agost de 2018, coincidint en les activitats de la fira de fibres vegetals del Mas de Barberans, s’inaugurarà l’exposició completa al mateix Museu de la Pauma.  Cal recordar que el Museu de la Pauma del Mas de Barberans fomenta la recuperació del patrimoni etnològic per tal que sigui present i viu en les dècades vinents. Per això porta a terme activitats de recerca, de difusió i de creació de productes, mesclant la tradició i la modernitat a través de programes pedagògics dels oficis i  de diferents tallers.

El projecte Lo Rogle és fruit de la cooperació de l’Ajuntament del Mas de Barberans i del Consell Comarcal del Montsià que rep el suport i el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, mitjançant el projecte “Treball a les 7 comarques” que impulsen els ajuntaments d’Amposta, Alcanar, Freginals, La Galera, la Sénia, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara i Ulldecona i l’EMD dels Muntells. L’objectiu del projecte és donar suport a la dinamització econòmica del Montsià per generar riquesa i llocs de treball, seguint les línies de treball de l’Estratègia Territorial per a la Reactivació Econòmica i l’Ocupació Montsià2026.

By | 2018-01-24T10:37:47+00:00 gener 12th, 2018|General|0 Comments

About the Author:

Aneu a la barra d'eines