Sant Jaume d’Enveja es posiciona com a punt de trobada de l’angula de l’Ebre

//Sant Jaume d’Enveja es posiciona com a punt de trobada de l’angula de l’Ebre

Sant Jaume d’Enveja es posiciona com a punt de trobada de l’angula de l’Ebre

  • El món de la restauració i la cuina de l’Ebre assisteix al showcooking de Vicent Guimerà per a descobrir plats originals amb l’angula.

  • Pescadors de Sant Jaume d’Enveja adapten els mètodes de pesca per mantenir les propietats organolèptiques de l’angula.

Dilluns 29 de gener, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja va organitzar un showcooking al restaurant Racó del Riu per explicar el projecte “l’angula, eix vertebrador del desenvolupament sostenible de Sant Jaume d’Enveja”, presentar-ne les propietats i facilitar una mostra representativa dels grans plats que es poden preparar amb angula i anguila. 

El projecte es va iniciar fa quatre anys amb diversos objectius, com és el de millorar la comercialització del producte obtingut amb pesca artesanal, augmentar el temps de vida des de la seva captura i fomentar l’activitat econòmica al municipi. Per aquest motiu, es van formar pescadors i amb l’equip d’investigació de l’IRTA s’implantaren tancs amb aigua i oxigen per augmentar el temps de vida dels peixos un cop extrets de l’Ebre.

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja també ha treballat amb la Fundació Alícia, especialitzada en innovació tecnològica i alimentació, amb qui ha investigat possibles sistemes de conservació per optimitzar-ne la comercialització. Després de diverses proves, com l’escaldat, la pasteurització o el nitrogen líquid, s’ha conclòs que cuinar el producte viu és la millor manera de mantenir totes les seves propietats organolèptiques que el fan tant preuat al mercat.

La jornada d’enguany ha comptat amb la presència de Vicent Guimerà, xef del restaurant l’Antic Molí amb una Estrella Michelin i Cinta Oliver, xef del Racó del Riu, qui han presentat la seva experiència amb l’angula. La sessió estava dirigida als professionals de la restauració que són els principals clients del producte i que van ser testimoni de com preparar més de 15 plats elaborats amb l’angula i anguila com a protagonista del plat.

L’objectiu del projecte de desenvolupament local, segons explica Àngels Garriga, regidora de l’Ajuntament de Sant Jaume, és aconseguir que hi hagi gent emprenedora que vegi l’oportunitat de comercialitzar el producte de la pesca artesanal i que Sant Jaume d’Enveja en sigui punt de referència per a poder donar totes les garanties de traçabilitat, sostenibilitat i qualitat.

 

El projecte és fruit de la cooperació de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja i del Consell Comarcal del Montsià que rep el suport i el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, mitjançant el projecte “Treball a les 7 comarques” que impulsen els ajuntaments d’Amposta, Alcanar, Freginals, la Galera, la Sénia, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, Ulldecona i l’EMD dels Muntells. L’objectiu del projecte és donar suport a la dinamització econòmica del Montsià per generar riquesa i llocs de treball, seguint les línies de treball de l’Estratègia Territorial per a la Reactivació Econòmica i l’Ocupació Montsià2026.

By | 2018-02-05T10:00:42+00:00 febrer 5th, 2018|General|0 Comments

About the Author:

Aneu a la barra d'eines