Encetem una nova etapa del Fòrum del Talent amb la desobediència.

//Encetem una nova etapa del Fòrum del Talent amb la desobediència.

Encetem una nova etapa del Fòrum del Talent amb la desobediència.

Dijous 10 de maig tenim la sessió a les 16.30 hores a la Sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià que dona el tret de sortida a una nova edició del Fòrum del Talent, un projecte que en els darrers cinc anys s’ha convertit en un espai de trobada i innovació social per compartir noves mirades sobre el món.

El Fòrum del Talent és “una proposta de diàleg per ajudar-nos a crear societats més cohesionades i conscients” assegura Anna Zaera, que ha estat, juntament amb un grup promotor format per una desena de persones de diferents sectors, la responsable de programar les quatre sessions que tindran lloc durant l’any 2018, i en la que destaquen la del vinent dijous 10 de maig, a càrrec del consultor francès Sylvain Loubradou titulada ‘La desobediència i la vida conscient’; la del 28 de juny ‘Vida, bondat i comunitat’ a càrrec del filòsof Josep Maria Esquirol; i la del 4 d’octubre a càrrec de l’artista Marta Galán Sala amb el títol de ‘La comunitat i la representació d’un mateix’.

Amb la sessió sobre “La desobediència i la vida conscient”, en Sylvain Loubradou planteja un relat en primera persona sobre un dels valors clau en la societat dels segles precedents que ha promogut la divisió de la ciutadania entre persones que ordenen i altres que segueixen les ordres. Pot ser la desobediència un camí cap al benestar? Sylvain Loubradou explicarà el procés que el va portar a ell a desobeir i com a partir d’aquell moment va poder establir una nova manera de funcionar basada en l’empoderament personal i la força de l’organització col·lectiva. Loubradou considera que més que explicar als infants com viure, són ells els que ens poden guiar a nosaltres. És, sense cap dubte, un molt bon punt de partida per al Fòrum del Talent.

Si t’interessa aprofundir sobre els conceptes i els continguts que treballarem dijous pots donar un cop d’ull a l’entrevista que s’ha publicat a Surtdecasa.cat

De fet, enguany, la programació i dinamització corre a càrrec de la cooperativa Surtdecasa.cat, que agafa el relleu de la iniciativa liderada pel consultor i psicòleg Santi López-Villa que havia fet créixer el projecte al territori, convertint-lo en un espai de trobada tant de la comunitat educativa, com empresarial o social de les Terres de l’Ebre i podràs seguir els esdeveniments que es programin a través del web http://forumdeltalent.com/ i també serà visible a les xarxes socials: https://www.facebook.com/forumdeltalent/

El Fòrum del Talent entén el Desenvolupament Local des d’un punt de vista ampli, com el conjunt d’iniciatives que afavoreixen un procés re-activador de l’economia i dinamitzador de les societats locals. És un procés lent, complex i enriquidor, que ens ha de transportar cap a una comunitat adulta. El Fòrum pretén impulsar la cooperació com a valor clau de la comunitat territorial i fomentar l’esperit crític des del punt de vista constructiu.

By | 2018-05-07T10:39:08+00:00 maig 7th, 2018|General|0 Comments

About the Author:

Aneu a la barra d'eines