Ocupació, igualtat i cohesió social

//Ocupació, igualtat i cohesió social
Ocupació, igualtat i cohesió social 2018-01-24T10:37:54+00:00

Project Description

Comissió Ocupació, igualtat i cohesió social

No podem ser optimistes. El Montsià té la segona pitjor taxa d’atur registrat de Catalunya, amb un 16,89 %. Tot i que hi ha hagut una millora respecte l’any passat, quan la taxa se situava en el 19,41%. En xifres absolutes, al mes d’agost de 2016 el número de persones aturades era de 4.625 persones al conjunt de tota la comarca. De fet, estem encadenant 3 anys consecutius de descens de les dades de l’atur, tot i ser encara molt elevades. Per tant, avui la desocupació continua sent el principal problema socioeconòmic de la comarca.

En l’anàlisi del perfil dels aturats podrem observar  que més del 50% de les persones en situació de desocupació són majors de 45 anys. El aturats de llarga durada ja signifiquen més del 40% i d’aquest segment observem que el 70% són persones amb més de 45 anys. El 65% porten més de 24 mesos en aquesta situació.  La cronificació de la desocupació en les persones majors de 45 anys, la dificultat d’accés al mercat de treball dels joves i la desocupació de les persones nascudes a l’estranger (que són el 27% del total) són els principals reptes que té la comarca per oferir una qualitat de vida digna.

El mercat de treball del Montsià, fa bona la dita “ a més formació menys atur” però a la vegada s’identifica un creixement de la desocupació de les persones qualificades, quines oportunitats ofereix la comarca a aquestes persones? Un territori sense talent renúncia al principal factor competititiu, com a comarca que podem oferir al talent per recuperar-lo o atreure’l?

Per aconseguir l’objectiu del treball digne que fixa les Nacions Unides,  quin paper tenim hem les administracions, empreses i les persones del territori?

Calendari de la comissió d’ocupació, igualtat i cohesió social

de les 18:00h a les 20:00h
Dimecres 22 de febrer de 2017 - Consell Comarcal del Montsià
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Inscripcions al procés de participació ciutadana Montsià_2026

Inscriu-te a la comissió d’ocupació, igualtat i cohesió social

Dossier d’informació general

Project Details

Categories:

Aneu a la barra d'eines