Desenvolupament econòmic i impacte social

//Desenvolupament econòmic i impacte social
Desenvolupament econòmic i impacte social 2018-01-24T10:37:54+00:00

Project Description

Comissió Desenvolupament Econòmic i Impacte Social

Entenem el desenvolupament econòmic com la capacitat pròpia dels territoris per millorar la qualitat de vida de les ciutadanes i dels ciutadans, mitjançant la posada en valor dels recursos existents gràcies a la cooperació entre les persones, siguin d’àmbit públic, d’entitat privada o de les organitzacions educatives. Has reflexionat mai, realment, si el creixement econòmic s’ha centrat mai en les persones? T’han tingut mai en compte?

Les conseqüències d’un model econòmic que no es vincula adeqüadament a les persones ni a la realitat del propi territori les estem patint encara avui dia, amb unes xifres elevadíssimes de persones en desocupació, unes empreses poc acostumades a desenvolupar projectes de cooperació entre elles i unes infraestructures de promoció econòmica poc conegudes, infrautilitzades i que no responen a la lògica pel que van estar planificats.

Saps quins són els nostres recursos territorials? Normalment s’assenyala el turisme i l’agricultura com els sectors econòmics que han de ser estratègics. Curiosament, també s’han assenyalat aquests sectors com a estratègics a tantes altres zones del país. Al Montsià però, la indústria ha tingut i té un pes considerable. De fet, actualment té un pes superior a la mitjana catalana i ocupa al 22% de les persones actives. Potser hauriem d’entendre la indústria com un factor endògen que cal posar en valor com a eix de desenvolupament econòmic amb capacitat de generar llocs de treball dignes. Quines altres activitats properes haurien d’ajudar en el propi desenvolupament? Podem entendre l’esport, font d’hàbits saludables, com un factor generador de llocs de treball? Podem considerar la cultura i l’artesania nous filons d’ocupació?

Al Montsià no som un desert; es disposa de 4 centres de recerca i d’innovació, s’ofereix un mapa de formació professional ampli i de qualitat, existeixen 8 polígons on ubicar-hi activitat econòmica i s’han construït 2 vivers d’empreses per a donar suport a la creació de noves. Tot i aquesta inversió pública de diners, l’aprofitament d’aquestes infraestructures no és el millor que poden oferir.

Tal i com ens escriu Joan Antoni Melé, no ets un simple peó; en la complicada situació actual no ets un subjecte passiu. Tens el poder i la capacitat per canviar el rumb de la societat i l’economia. Cal un canvi de model. Continuem competim o aprenem a cooperar? Vols viure en un planeta on tothom tinguem oportunitats de progressar, gaudir i crear?

Calendari de la comissió de Desenvolupament econòmic i impacte social

Dimecres 22 de febrer de 2017 - Consell Comarcal del Montsià
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Inscripcions al procés de participació ciutadana Montsià_2026

Inscriu-te a la comissió de Desenvolupament Econòmic i impacte social

Project Details

Categories:

Aneu a la barra d'eines